top of page

karate olympic 2020

- DKS.GR - Δύναμη Κορώνειας " Sport club "

Το ΚΑΡΑΤΕ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης και ιδιαίτερα για τους αθλητές μικρής ηλικίας (τα παιδιά).

Αν και αρχικά ξεκίνησε σε μορφή πολεμικής τέχνης, οι σύγχρονοι δάσκαλοι – εκπαιδευτές – προπονητές το έχουν μετατρέψει σε άθλημα και μάλιστα οι νέες μορφές προπόνησης ελαχιστοποίησαν τους τραυματισμούς και την καταπόνηση του σώματος, δημιουργώντας μια σφαίρα προτερημάτων σε σχέση με τα άλλα αθλήματα.

Το ΚΑΡΑΤΕ είναι ιδανικό για να ξεκινήσει ένα παιδί τον αθλητισμό, μακριά από τραυματισμούς και μακροχρόνια προβλήματα υγείας...

  • μένουμε μακριά από Τραυματισμούς:

Με τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθούν οι προπονητές στο καράτε τα παιδιά γυμνάζονται με απόλυτη ασφάλεια δίχως να έχουν επαφή στα αρχικά στάδια, ενώ στην προχωρημένη εκπαίδευση οι αθλητές έχουν απόλυτο έλεγχο στις κινήσεις τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι δηλαδή στους αγώνες με αντίπαλο που είναι και το κίνητρο πολλών παιδιών να ξεκινήσουν το καράτε, απαγορεύονται οι επαφές και ο αθλητής χρεώνεται φαουλ για τις κατηγορίες παίδων-κορασίδων που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

  • μένουμε μακριά από Ακραίες καιρικές συνθήκες :

Οι προπονήσεις γίνονται σε προπονητήριο (DOJO) που υποχρεωτικά έχει τοποθετηθεί ΤΑΤΑΜΙ (προστατευτικό πάτωμα από πεπιεσμένο αφρώδες υλικό), σε κλειστό γυμναστήριο μακριά από ακραίες καιρικές συνθήκες (όπως παγωνιές -βροχές - υπερβολικό ήλιο - αέρα) που όλοι γνωρίζουμε πόσο κακό κάνουν στις αρθρώσεις και την υγεία του αθλητή, μην ξεχνάτε ότι ακόμη και στο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υποφέρει στα γόνατα (χιαστοι , μινίσκος , ρήξη συνδέσμων, κτλ) στο καράτε δεν υπάρχουν αυτά ούτε σε παγκόσμιους πρωταθλητές …

  • μένουμε μακριά από Μείωση ανάπτυξης :

Στο ΚΑΡΑΤΕ ο αθλητής δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα αφού δεν σηκώνουμε βάρη , η ανάπτυξη του παιδιού δεν επιβραδύνεται και δεν το στερούμε πόντους από τα φυσιολογικά του δεδομένα , η μέση – οι αρθρώσεις –ακόμη και οι μύες σε αυτές τις ηλικίες έως και 15 ετών είναι πολύ ευάλωτες και ευαίσθητες περιοχές και οφείλουμε να τις προστατέψουμε.

Στο ΚΑΡΑΤΕ το παιδί μαθαίνει το σώμα του, να ελέγχει τις κινήσεις του, να σέβεται τον αδύναμο, να αποφεύγει τους τσακωμούς, οι αθλητές του καράτε και των πολεμικών τεχνών ξεπερνούν το αίσθημα ανασφάλειας που κάνει τα παιδιά να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους δηλαδή να μαλώνουν, δέχονται εκπαίδευση πειθαρχίας και δεν συμμετέχουν σε φασαρίες αλλά εάν αυτό είναι αναπόφευκτο ο αθλητής του καράτε έχει την τεχνική κατάρτιση να αντεπεξέλθει προστατεύοντας τον εαυτό του …

μένει μακριά από εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας και bullying, αυτά αφορούν κυρίως παιδιά που δεν έχουν αυτοπεποίθηση ,είναι κάτι άγνωστο για τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό πόσο μάλλον με το καράτε.

Οι ασκήσεις που γίνονται τονώνουν το νευρομυικό σύστημα και το αναπτύσσουν σωστά, επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι οι αθλητές του καράτε έχουν σε πολλές περιπτώσεις καλύτερες αποδόσεις στα μαθήματα του σχολείου και συμπεριφέρονται ηπιότερα σε σχέση με πριν .

Σε οργανωμένες σχολές διοργανώνονται τακτικά σεμινάρια καράτε και οι αθλητές συμμετέχουν σε αγώνες αναγνωρισμένους από ΕΛΟΚ και ΓΓΑ, γίνονται θερινά camp και εκδρομές αλλά και συναντήσεις με ομοειδή και όχι μόνο σχολές ,διοργανώνονται ημερίδες καθώς και σεμινάρια διατροφής έτσι ο αθλητής κοινωνικοποιείται και λαμβάνει μια σφαιρική και ασφαλή εκπαίδευση που θα αποτελεί εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή του.

  • Στο Καράτε υπάρχουν δύο κατηγορίες προπόνησης η KATA (σκιαμαχία) και το KUMITE (μάχη με αντίπαλο) επίσης κατά τις προπονήσεις ο καρατέκα μαθαίνει τεχνικές αυτοάμυνας και πτώσεις, συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια και διασκεδαστικές ασκήσεις σχετικά με το καράτε.

  • Οι δάσκαλοι – εκπαιδευτές – προπονητές εφοδιάζονται με πιστοποιήσεις αφού περνάν από σύγχρονα σεμινάρια και εκπαιδεύονται κατάλληλα από την οικεία ομοσπονδία εγκεκριμένη από την ΓΓΑ.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΚΑΡΑΤΕ Ε.Λ.Ο.Κ. - DKS.GR - Δύναμη Κορώνειας " Sport club "

# Γερακαρού , Βασιλούδι , Άγιος Βασίλειος , Λαγκαδίκια , Στίβος , Περιστερώνα , Σπιτάκια , Αρδαμέρι , Ζαγκλιβέρι , Λαγκαδάς , Θεσσαλονίκη .

1 Προβολή0 Σχόλια
Featured Posts
bottom of page